Técnic en Gestió i Organització de Recursos Naturals i Paisatgistics / Enginyer Tècnic Agrícola, Hortifrucultura i Jardineria / Màster en Paisatgisme.

6 d’oct. 2011

Projecte FaBo's

Projecte realitzat l'any 2008 a un jardí privat de la Bisbal d'Empordà.

El projecte consta de la restauració d'un jardí amb problemes de falta de sol degut a la gran quantitat d'arbres existents, plantats a pocs metres els uns dels altres i problemes degut a la gran quantitat de gespa en aquest.

L'actuació consta de l'eliminació de contenidors per una instal·lació d'una jardinera d'acer corten a l'eixida del jardí. En aquesta jardinera hi ha plantat Drosanthenum sp. També s'hi instal·la reg per degoteig. A la jardinera entre l'eixida i el jardí s'hi planta plantes mediterrànies i s'hi instal·la reg per degoteig. Al jardí es crea un camí de rajoles de ceràmica típiques de la zona i s'envoltat per una franja d'acer corten.  És crea una zona de graves a la part on la gespa no podia créixer degut a la manca de sol. És crea un hort elevat d'acer corten i s'hi instal·la reg per exudació. S'eliminen alguns arbres per deixar lloc als altres. És minimitza la zona de gespa i és canvia per una plantació de gram.

El resultat és un jardí més mediterrani, sostenible i productiu. Les plantes del projecte tenen uns requeriments d'aigua menors a les que hi havien. El tipus de reg instal·lat i la disminució de la zona de gespa ha disminuit el consum d'aigua d'aquest. L'Hort produeix aliments per els propietaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada