Técnic en Gestió i Organització de Recursos Naturals i Paisatgistics / Enginyer Tècnic Agrícola, Hortifrucultura i Jardineria / Màster en Paisatgisme.

6 d’oct. 2011

Projecte de restauració d'un tram de la riera de Sant Climent

Projecte acadèmic realitzat l'any 2009. Riera de Sant Climent a Viladecans. Professor: Xavier Fàbregas.

L'objectiu de la proposta és l'estudi i la intervenció paisatgística a la Riera de St. Climent, situada entre les poblacions de Viladecans i St. Climent de Llobregat a la comarca del Baix Llobregat.
Es tracta d'un espai natural que està en procés de degradació i al que cal intervenir, per tal d'integrar-lo a l'entorn medi ambiental que l'envolta. Serà un espai de transició entre el medi urbà i el medi natural que s'integrarà perfectamnet en le paisatge boscós característic del seu entrorn.
El projecte proposa unes bases inundables, per evitar inundacions a la població de Viladecans, aquestes són accessibles perque puguin ser utilitzades.

Al llarg de la zona revegetem la zona amb la vegetació de la següent estadi de successió de cada una de les 3 zones. Obtenint una zona 1 que anteriorment era un prat a una zona de brolla arbustiva i algun arbre. A la zona 2 revegetem per passar d'una zona arbustiva a un bosc esclarissat. A la zona 3 també revegetem per passar d'un bosc esclarissat a un bosc.

Realitzat amb: Roger Pintaluba (Enginyer Técnic Agrícola), Oriol Doménech (Enginyer Técnic Agrícola) i Mireia Barrera (Enginyer Técnic Agrícola).

Memòria          Situació          Idea general          Secció 1          Secció 2          Secció 3

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada